Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
martusmartus
|
Wysłany: Czw Lis 14, 2013 13:28 Temat postu: Nowelizacja Ustawy |
|
|
Jak wszyscy wiemy teraz trwa walka o całkowite zerwanie łańcuchów. Wiadomo wielu jest ZA, wielu PRZECIW.
Nieoficjalnie też dowiedziałam się (nie wiem, może ktoś z was już o tym też wie), że podjęto starania o to aby ograniczać liczbę hodowanych ras w danej hodowli oraz o zlikwidowanie wszelkich organizacji nie związanych z ZKwP.
Osobiście jestem całkowicie za tymi zmianami, bo nie od dziś wiemy, że niektórzy hodowcy przesadzają. Chciałabym tylko wiedzieć czy ktoś z was wie na ile to jest pewne? Czy w ogóle ktoś o tym słyszał? I co sądzicie? _________________ Marta P. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Lis 14, 2013 13:28 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
asher

|
Wysłany: Czw Lis 14, 2013 14:05 Temat postu: |
|
|
Nie sądze, żeby ktokolowiek rozsądny się pod takimi zmianami podpisał.
To sprzeczne z konstytucją ograniczanie ludziom praw, choćby do zrzeszania się. |
|
Powrót do góry |
|
 |
spacerolog

|
Wysłany: Czw Lis 14, 2013 20:22 Temat postu: |
|
|
na fejsie jest wydarzenie w tej sprawie, gdzie każdy punkt jest opisany osobno z komentarzem. Organizatorką jest Katarzyna Śliwa - Łobacz prezes fundacji Mondo Cane u niej na profilu można znaleźć info. _________________ www.aussiedogfrisbee.blogspot.com - nasz frisbowy blog  |
|
Powrót do góry |
|
 |
suche

|
Wysłany: Czw Lis 14, 2013 22:21 Temat postu: Re: Nowelizacja Ustawy |
|
|
martusmartus napisał: | Jak wszyscy wiemy teraz trwa walka o całkowite zerwanie łańcuchów. Wiadomo wielu jest ZA, wielu PRZECIW.
Nieoficjalnie też dowiedziałam się (nie wiem, może ktoś z was już o tym też wie), że podjęto starania o to aby ograniczać liczbę hodowanych ras w danej hodowli oraz o zlikwidowanie wszelkich organizacji nie związanych z ZKwP.
|
Masakra...poza zerwaniem łańcuchów ( z tym, ze nie wiem jak miałoby to być egzekwowane) jestem kompletnie przeciw tym zmianom...
Lepiej by się zajęli zakazem hodowania ras kalekich, bo te to dopiero cierpią i to całe, na ogół krótkie życie. _________________ Pozdrawiam,
Basia, Kacperkowaty, Ashka i Reba
"Form Follows function"
Ashqueen-Australian Shepherds for sport and work |
|
Powrót do góry |
|
 |
martusmartus
|
Wysłany: Czw Lis 14, 2013 22:31 Temat postu: |
|
|
spacerolog napisał: | na fejsie jest wydarzenie w tej sprawie, gdzie każdy punkt jest opisany osobno z komentarzem. Organizatorką jest Katarzyna Śliwa - Łobacz prezes fundacji Mondo Cane u niej na profilu można znaleźć info. |
Dzięki serdeczne! Na pewno zajrzę. _________________ Marta P. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Amulinka

|
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 17:02 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś może podać link do wydarzenia, bo ani na profilu tej pani, ani przez wyszukiwarkę fejsową nie mogę tego znaleźć... _________________ Ula, Lava & Suvi
Ami [*] Choco [*] Asti [*] |
|
Powrót do góry |
|
 |
martusmartus
|
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 20:23 Temat postu: |
|
|
No właśnie też mam problem ze znalezieniem tego wydarzenia. Wiem, że kiedyś się na nie natknęłam ale z tego co pamiętam nie było tam mowy o wszystkim co tu napisałam. _________________ Marta P. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nikita

|
Wysłany: Sob Lis 16, 2013 15:16 Temat postu: |
|
|
Z tą akcją z zerwaniem łańcuchów jest mały szkopuł - otóż w paru wioskach napotkałam się na takie praktyki... ale psy latają luzem po całej wiosce. Nie ma płotu, łańcuch "zerwany" jest i każdy niby szczęsliwy, a psiaki i ludzie w niebezpieczeństwie
Całkowity monopol dla ZKwP na wszystko?... nie dziękuję ;p _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
spacerolog

|
|
Powrót do góry |
|
 |
martusmartus
|
Wysłany: Nie Lis 17, 2013 19:56 Temat postu: |
|
|
Tak pobieżnie przejrzałam i widzę, że tam zagorzałe dyskusje są prowadzone. _________________ Marta P. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Lis 17, 2013 19:56 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |