Forum owczarki australijskie - aussies - australian shepherds Strona Główna owczarki australijskie - aussies - australian shepherds

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witajcie:) {aussie czy border}
Idź do strony 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum owczarki australijskie - aussies - australian shepherds Strona Główna -> Wybór psa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gabrielka

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 12:46    Temat postu: Witajcie:) {aussie czy border} Odpowiedz z cytatem

Od jakiegoś czasu przeglądam to forum i w końcu, jakże odkrywczo Wink , wpadłam na to, że może warto się zarejestrować... A kiedy już to zrobiłam, chyba wypadałoby się przywitać?
No więc: nazywam się Gabrysia, mam 16 lat, interesuję się kynologią i końmi. Mam w domu istne zoo Laughing , ale najważniejsza dla mnie jest moja dwuletnia suczka- kundelka, najlepsza przyjaciółka i niesamowita wariatka-Tosia. W przyszłości, może nie tak dalekiej, planuję pojawienie się w moim życiu suczki rasy border collie (stąd tez moja obecność na forum i zainteresowanie aussikowymi kuzynami borderów). Borderami jestem zauroczona od bardzo dawna. Widzę tu sporo znajomych z forum border collie, których serdecznie witam! Mam nadzieję, że na tej stronie nie braknie okazji do poszerzania swojej wiedzy o psach Very Happy Atmosfera jest, widzę, świetna, więc będę wdzięczna, jeśli przyjmiecie mnie do swojego grona. Pozdrawiam.
Reklama

Wysłany: Pią Mar 21, 2008 12:46    Temat postu:

Powrót do góry
stereo

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 12:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Very Happy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wies_13

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 12:53    Temat postu: Re: Witajcie:) Odpowiedz z cytatem

Gabrielka napisał:
Borderami jestem zauroczona od bardzo dawna.

Ja tez bylem do poki nie zobaczylem aussie... Wink

Witam serdecznie Very Happy
Gabrielka

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 13:19    Temat postu: Re: Witajcie:) Odpowiedz z cytatem

Wies_13 napisał:
Gabrielka napisał:

Aussie też mają w sobie to coś... Smile Dlatego gdyby nie border, to australijczyk Razz Ale chyba pozostanę przy borderach. Stara miłość nie rdzewieje Laughing Chociaż zawsze możecie próbowac mnie przekonać Twisted Evil . Wies_13, czym tak ujęły cię aussie, że postawiłeś na nie?
juskro

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 13:59    Temat postu: Re: Witajcie:) Odpowiedz z cytatem

Wies_13 napisał:
Gabrielka napisał:

hehe jakbym słyszala siebie ;P

witam Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
dzynks

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 14:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj na forum Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
myriad

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 14:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc Gabrielka! A moge sie spytac czy jaakiegos Aussika znasz na zywo? Bo moze to tego kwestia Wink

Ale tak na serio to oczywiscie, ze rasy sa dosc podobne i kazdy borderomaniak jest na naszym forum mile widziany.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Amulinka

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 14:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Gabrielko! Życzę miłego uczestnictwa w forumowych przygodach Wink Very Happy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Gabrielka

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 16:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

myriad napisał:
Czesc Gabrielka! A moge sie spytac czy jaakiegos Aussika znasz na zywo? Bo moze to tego kwestia Wink

Aha, czyli aussie po prostu zyskują przy bliższym poznaniu! Very Happy Naprawdę muszę się w końcu wybrać na jakąś wystawę albo zawody sportowe, zobaczyć na żywo duużo kochanych owczarków! Chyba się w końcu zbuntuję, wsiądę do pociągu byle jakiego i już! Wink
Ale ja naprawdę jestem ciekawa, dlaczego właściciele aussie zdecydowali się właśnie na nie, a nie np. na bordera. Co was w nich ujęło? Czym was zauroczyły? Jakie zalety, których nie posiada border, ma aussie? Dokształćcie mnie, ja naprawdę nie znam na żywo żadnego australijczyka.. Niedawno w ogóle się nimi nie interesowałam...Embarassed Sad
I dziękuję za miłe powitanie, polecam się na przyszłość Laughing

Ostatnio zmieniony przez Gabrielka dnia Pią Mar 21, 2008 20:50, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Nazwa Skype
Tośka

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 16:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj!
(zawsze czuję się nieswojo rozmawiając z właścicielem psa będącego moim imiennikiem Wink )

Ja zdecydowałam się na aussie, a nie na bordera, bo chciałam mieć psa, z którym mogę się sportowo rozwijać, ale który wybaczy mi dzień nicnierobienia i nie zdemoluje mi w tym czasie z nudów chaty. Aussie mają taki magiczny przycisk "on/off", który baaaardzo ułatwia życie z takim psem pod jednym dachem. Gdybym miała bordera, który byłby non stop aktywny i narzucał mi się ze swoją osobą 24h/dobę to bym się chyba wściekła i byłyby ofiary Twisted Evil
Gabrielka

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 17:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tośka napisał:
Witaj!
(zawsze czuję się nieswojo rozmawiając z właścicielem psa będącego moim imiennikiem Wink )

Laughing Wybacz.. Laughing Na pocieszenie: częściej na Tośkę mówię Toś-Toś. Nie pytaj, skąd to się wzięło, bo nie wiem, ale mam Toś-Tosia w domu i już..

Tośka napisał:
Ja zdecydowałam się na aussie, a nie na bordera, bo chciałam mieć psa, z którym mogę się sportowo rozwijać, ale który wybaczy mi dzień nicnierobienia i nie zdemoluje mi w tym czasie z nudów chaty.

No właśnie, to jedno mnie niepokoi w związku z moim wymarzonym borderkiem.. Że jak zrobię nam dzień lenistwa, to mnie mama razem z psem z domu wyrzuci Laughing Ale z drugiej strony to stanowi największą zaletę border collie, prawda?
Paula

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 17:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tośka napisał:
Witaj!

Ja zdecydowałam się na aussie, a nie na bordera, bo chciałam mieć psa, z którym mogę się sportowo rozwijać, ale który wybaczy mi dzień nicnierobienia i nie zdemoluje mi w tym czasie z nudów chaty. Aussie mają taki magiczny przycisk "on/off", który baaaardzo ułatwia życie z takim psem pod jednym dachem. Gdybym miała bordera, który byłby non stop aktywny i narzucał mi się ze swoją osobą 24h/dobę to bym się chyba wściekła i byłyby ofiary Twisted Evil

Może Ci pożyczyć Wenkę na kilka dni ? Cool
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
stereo

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 17:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jeszcze aussika nie mam, ale mogę powiedzieć dlaczego nie border. Laughing
Bo się skrada, bo się czai, bo zagania (wiem, że nie wszystkie, ale jest to loteria, a takie zachowania wyprowadzają mnie lekko z równowagi Cool). Bo, jak ładnie to ostatnio ujęła myriad, bordery we frisbee są przereklamowane Cool (pomijajać takiego jednego Twisted Evil). No i na wszystkie bordery, które widziałam, mogłabym mieć dosłownie kilka, a aussiki wypadają trochę lepiej (biorąc pod uwagę linie sportowe, wystawowe mnie nie kręcą Smile)
To by było na tyle o moich preferencjach Smile. Oczywiście każdy ma inne oczekiwania i życzę Ci, żeby Twoje marzenie o wspaniałym borderze się spełniło Very Happy

Paula napisał:
Może Ci pożyczyć Wenkę na kilka dni ? Cool

Ja! Ja! Ja chcę! Very Happy
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Paula

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 17:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Bo się skrada, bo się czai, bo zagania (wiem, że nie wszystkie, ale jest to loteria, a takie zachowania wyprowadzają mnie lekko z równowagi ).

uuuu.... Jakby Wena nie robiła przyczajek to bym ją pokochała miłością idealną Laughing

Cytat:
Bo, jak ładnie to ostatnio ujęła myriad, bordery we frisbee są przereklamowane (pomijajać takiego jednego Twisted Evil ).

Cool Laughing Laughing

Cytat:
Ja! Ja! Ja chcę!

Dlaczego mieszkasz tak daleko? Rolling Eyes Dlaczego nie można wysłac psa mailem? Cool Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gabrielka

PostWysłany: Pią Mar 21, 2008 20:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Paula napisał:
Cytat:
Bo się skrada, bo się czai, bo zagania (wiem, że nie wszystkie, ale jest to loteria, a takie zachowania wyprowadzają mnie lekko z równowagi ).

uuuu.... Jakby Wena nie robiła przyczajek to bym ją pokochała miłością idealną Laughing

No i na czym to przyczajanie polega? Tzn. wiem, jak to wygląda w pasieniu, ale tak w domu? Aha, i skoro mam koty, czy istnieje opcja, że border będzie je "pasł"?Nawet moja Tosia traktuje koty jak swoje stado, pilnuje ich i broni przed jakże niebezpieczną jamniczką mojej babci Wink , która bez tosinej interwencji pożarłaby przecież żywcem kociaki Laughing , to pies z silnym instynktem pasterskim będzie chyba tym bardziej to robił... Czy ktoś z was ma bordera i koty? Chciałabym wiedzieć, jak to wygląda. Bo nie wiem, jak kicie reagowałyby na takie zachowanie psa. Każda podpowiedź mile widziana! Very Happy
Reklama

Wysłany: Pią Mar 21, 2008 20:48    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum owczarki australijskie - aussies - australian shepherds Strona Główna -> Wybór psa Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Następny
Strona 1 z 12
Skocz do: