Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dorota_Krk

|
Wysłany: Sro Sty 19, 2011 13:28 Temat postu: |
|
|
to ja tak trochę od siebie.... jako przeciwniczka TD
Co by nie wylewać dziecka z kąpielą - TD ma kilka plusów. Dla mnie, przede wszystkim, ZASADY. Zwolennicy TD pilnują ich z powodu lęków, ale pilnują. I jest to rzecz bezcenna. Często bowiem spotykam się z ludźmi szkolącymi/szkolonymi pozytywnie, którzy nie pilnują zasad, nie mają rytuałów, które dla psa są niesamowicie ważne. Dają bowiem poczucie bezpieczeństwa, są rzeczy niezmienne, stałe, które pomagają odnaleźć się w różnych sytuacjach.
Oczywiście zgadzam się, że nie powinny być egzekwowane siłą i złością!
Popieram edukowanie ludzi, ale są i tacy, którzy będą tego bronić jak niepodległości. I super! Bo przy mądrej edukacji będą równie zacięcie bronić pozytywnego nastawienia do psów i pozytywnych metod szkoleniowych Ale nie zapomną o zasadach i sami będą wytrwale pilnować nowo im wpojonych. _________________ Dorota & Mięti & Włóczykij |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Sty 19, 2011 13:28 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
visiennka
|
Wysłany: Sro Sty 19, 2011 15:51 Temat postu: |
|
|
asher napisał: |
A swojej mamie, to wręcz podsuwam tę teorie dominacji, jako złoty środek, bo dzięki temu bardziej się pilnuje, żeby nie dać szczeniakowi wejść sobie na głowę. Jakaś magiczna ta teorie, serio, godziny tłumaczenia "nie pozwalaj mu tak robić, bo..." nie podziałają tak super, jak "gdy tak robi, to cię dominuje, nie pozwalaj na to"  |
hahahahahaha, dobre mimo wszystko najgorzej jest jak ktoś odpowiada tekstem typu: "a niech dominuje, przecież to tylko szczeniaczek i do tego jest taaaaaaaki słodki"
BTW. coraz bardziej widzę jak wspaniały wpływ ma wiedza (dobra wiedza) ze szkolenia psów na wychowywanie dzieci  _________________ Nie idź za mną, mogę nie poprowadzić.
Nie idź przede mną, mogę nie nadążyć.
Idź obok mnie i bądź moim przyjacielem.
- Albert Camus - |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aleksa

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 22:58 Temat postu: |
|
|
visiennka napisał: |
BTW. coraz bardziej widzę jak wspaniały wpływ ma wiedza (dobra wiedza) ze szkolenia psów na wychowywanie dzieci  |
w drugą stronę o dziwo też to całkiem dobrze działa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
magda

|
|
Powrót do góry |
|
 |
magda

|
|
Powrót do góry |
|
 |
magda

|
Wysłany: Pon Paź 31, 2011 00:06 Temat postu: |
|
|
Ruszają nowe grupy!
Dogadajcie się-kurs podstawowy
Kurs Dogadajcie się w tygodniu rozpocznie się 7 listopada. Zajęcia odbywać się będą w poniedziałki i wtorki o godz. 20:30
3 listopada o godz. 18:00 odbędzie się spotkanie organizacyjne przed kursem. Tego dnia spotykamy się bez psów.
Kurs Dogadajcie się w weekendy rozpocznie się 19 listopada. Zajęcia odbywać się będą w soboty i niedziele o godz. 11:30.
12 listopada o godz. 11:30 odbędzie się spotkanie organizacyjne przed kursem. Tego dnia spotykamy się bez psów
Szczeniaczkowo - kurs dla psiaków w wieku do 4m-ca
26 listopada o godz. 08:30 odbędzie się spotkanie organizacyjne przed kursami. Tego dnia spotykamy się bez psów.
Kurs Szczeniaczkowo w tygodniu rozpoczniemy 30 listopada. Zajęcia odbywać się będą w środy i czwartki o godz. 19:00
Kurs Szczeniaczkowo w weekendy rozpoczniemy 3 grudnia. Zajęcia odbywać się będą w soboty i niedziele o godz. 8:30.
Jest jeszcze kilka wolnych miejsc, zapraszamy:)
www.dogadajciesie.pl _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magda

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 17:46 Temat postu: |
|
|
Tutaj cisza, a w szkole ruszają kolejne kursy, zapraszamy :
W związku z bardzo dużym zainteresowaniem naszym kursami postanowiliśmy zorganizować dodatkową edycję kursu Dogadajcie się w tygodniu.
Spotkanie organizacyjne przed kursem odbędzie się 26 kwietnia o godz. 20:30.
Kurs rozpocznie się 9 maja. Zajęcia odbywać się będą w środy i czwartki o godz. 20:30
Szczegółowe informacje i zapisy:
Grzegorz Duda
mail: gduda@dogadajciesie.pl
tel. 668 844 229
Zapraszamy również na kolejną edycję kursu Szczeniaczkowo w tygodniu
szczegółowe informacje o kursie na naszej stronie
http://dogadajciesie.pl/oferta/szkolenia_grupowe/szczeniaczkowo.htm _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magda

|
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 11:47 Temat postu: |
|
|
Przez cały okres wakacyjny trwa wakacyjna promocja na szkolenia w DOGadajcie się !
Ja oczywiście bardzo, bardzo polecam niezależnie od promocji, no ale jak już są, to grzech nie skorzystać
Także nie zastanawiajcie się!
A w ogóle, to jeśli macie jakieś pytania dotyczące zajęć, to proszę pytać. Ja jestem bardzo dumna ze szkoły, bo duża uwaga jest przykładana do spokoju psa, a to naprawdę jest najlepszy fundament. Zajęcia są w grupach, ale psy nie mają ze sobą bezpośredniego kontaktu, ustawiane są tak, żeby zapewnić komfort pracy wszystkim zespołom. Indywidualne podejście i uwaga poświęcona każdemu zespołowi, niezależnie od tego, czy para człowiek-pies nadąża za programem, wyprzedza go, czy zostaje nieco z tyłu, to dostaje wsparcie i wskazówki adekwatne do tego momentu pracy, w którym się znajduje.
Jednym słowem - Polecam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Cloudy

|
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 14:34 Temat postu: |
|
|
Poleciłam koleżance z dogiem, mam nadzieję, że się zameldują na zajęciach  _________________ Klaudia
|
|
Powrót do góry |
|
 |
magda

|
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 15:39 Temat postu: |
|
|
Fajnie by było
Mieliśmy kiedyś doga na paru zajęciach. Ważył więcej niż jego Pani i był mega uczuleniowcem - jadł tylko takie ciasteczka kosteczki. Niestety mieli jakiś kryzys i nie dokończyli kursu  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magda

|
Wysłany: Pią Lis 30, 2012 01:50 Temat postu: |
|
|
Przypominam, że DOGadajcie się bezustannie prowadzi zajęcia, które gorąco polecam
Właśnie rusza nowa formuła kursu podstawowego, dość miłą zmianą jest bardziej przystępna cena
Szczegóły tutaj:
http://dogadajciesie.pl/oferta/szkolenia_grupowe/dogadajcie_sie.htm
Najbliższe grupy ruszają:
Dogadajcie się w tygodniu wieczorem
start kursu: 10 grudnia, godz. 20:30
spotkanie organizacyjne: 4 grudnia, godz. 19:00
Dogadajcie się w tygodniu wieczorem
start kursu: 12 stycznia, godz. 10:00
spotkanie organizacyjne: 6 stycznia, godz. 10:00
No i szczeniaczkowo:
http://dogadajciesie.pl/oferta/szkolenia_grupowe/szczeniaczkowo.htm
Szczeniaczkowo w tygodniu