| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Jaka wersja kalendarza? |
| Urodzinowa |
|
33% |
[ 24 ] |
| Bezurodzinowa |
|
66% |
[ 47 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 71 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Olga_Musto
|
Wysłany: Pon Sty 02, 2012 18:46 Temat postu: |
|
|
My również już mamy i dziękujemy  _________________ Olga, Musto i Tinker
www.psiblog.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Sty 02, 2012 18:46 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Beata&Brego
|
Wysłany: Pon Sty 02, 2012 21:08 Temat postu: |
|
|
czy mogę prosić na priv jeszcze raz nr konta i dane? Chcę wpłacić i trochę się zapóźniłam, sorry.....
PS. właśnie dostałam nr konta i już wpłaciłam, dziękuję! _________________ B&B
www.aussiebrego.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tasior252
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 01:50 Temat postu: |
|
|
Do mnie również kalendarz dotarł.
Jest prześliczny, bardzo mi się podoba!
Dziękuję pięknie jego twórcom za całą pracę jaką w niego włożyli  _________________ Asia&Nala |
|
| Powrót do góry |
|
 |
asher

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 11:00 Temat postu: |
|
|
Do mnie też dotarł, dziękuję. Niesamowicie kolorowy Zaraz zawiśnie w miejsce ubiegłorocznego
Ale jakość druku zdjęć faktycznie, dość słaba. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AnYya

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 13:28 Temat postu: |
|
|
Także dostałam, wisi już nad łóżkiem, dziękuję ślicznie- świetna robota.
Rzeczywiście te czekolady troszkę dziwnie wyszły a niektóre zdjęcia są jakby w małęj rozdzielczości ale poza tym bardzo mi się podoba, świetna jakość papieru i Twoja robota ze składaniem! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
magda

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 15:58 Temat postu: |
|
|
Właśnie z tym wydrukiem trochę dziwnie wyszło, bo zdjęcia Agi od Desti, które, jak sama pisała są robione komórką, wyszły dobrze, a np foty Sru robione przez Żaklę, Trusia przez Magdę Torkową, czy Juica, które też były z lustrzanki wydrukowane są bardzo źle. Może coś nie poszło przy zmniejszaniu ich rozdzielczości?? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amulinka

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 21:52 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem problem tkwi właśnie w tym, że poszczególne zdjęcia miały bardzo różne nasycenie i inne parametry barw. Np. moje zdjęcie portretowe Lavy wyszło blade, bo wysłałam nieobrobiony oryginał, który wymagał tak naprawdę obróbki (niestety jak nastawia się czujnik na czarnego psa, tak się często dzieje, że czerń jest mało czarna a cała reszta całkiem blada, z kolei jak się ustawi na białe, to z czerni wychodzi czarna plama...). Z kolei zdjęcia Żakli są na moim monitorze często przesycone i za ciemne - i być może maszyna drukarska (czy co tam) też je tak odczytała. Faktycznie rozczarowało mnie zdjęcie Trusia, bo u mnie właśnie zdjęcia Magdy Torkowej wyglądają najlepiej - kolory są żywe, ale nie przesycone, no i są super ostre, ale bez efektu "przeostrzenia", który często daje jakby spłaszczenie obrazu.
Zauważyłam, że część osób ma chyba bardzo jasno ustawione monitory, bo zdjęcia ich są ciemne nie tylko na moim starym monitorze, ale nawet na ciekłokrystalicznym od lapka.
Niemniej, i tak jako całość, podoba mi się druk tego kalendarza bardziej od zeszłorocznego, na którym czarne psy były właśnie często czarnymi plamami, co dawało trochę ponury efekt. A tego już nie można zwalić na ciemny monitor  _________________ Ula, Lava & Suvi
Ami [*] Choco [*] Asti [*] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
magda

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 23:05 Temat postu: |
|
|
Mały OT
| Amulinka napisał: | | Np. moje zdjęcie portretowe Lavy wyszło blade, bo wysłałam nieobrobiony oryginał, który wymagał tak naprawdę obróbki (niestety jak nastawia się czujnik na czarnego psa, tak się często dzieje, że czerń jest mało czarna a cała reszta całkiem blada, z kolei jak się ustawi na białe, to z czerni wychodzi czarna plama...). |
Jak robisz na automatycznych lub półautomatyczych trybach, to dobrze jest użyć wtedy korekcji ekspozycji - przy foceniu czarnego psa na jasnym tle przyciemnić (pozornie nielogiczne), a jasnego na ciemnym rozjaśnić. Bo mądry aparat mając to ciemne coś wymyśla, że rozjaśni, choć nie powinien i dopiero ręczne przyciemnienie daje nam powrót do punktu zero. i odwrotnie z jasnym obiektem na ciemnym tle.
Jak źle mówię, to niech ktoś mądrzejszy poprawi. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amulinka

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 23:09 Temat postu: |
|
|
Robię na półautomatycznym i zazwyczaj mam ustawioną korekcję na rozjaśnienie (czyli jak mówisz jeszcze gorzej ) ale to dlatego, że nie lubię za ciemnych zdjęć a bez tego często są jak dla mnie za ciemne. A z psem radzę sobie tak, że zazwyczaj staram się ustawić ostrość na podpalanie lub oko. Poza tym teraz już odkryłam jak to korygować w programie (krzywe). _________________ Ula, Lava & Suvi
|
| Powrót do góry |
|
 |
Onaya
|
Wysłany: Pią Sty 06, 2012 21:53 Temat postu: |
|
|
Do nas też doszedł w ekspresowym tempie
Bardzo dziękuję, świetna robota!
Ha, wczorajszy wieczór spędziłam rozpoznając psiaki na poszczególnych stronach, przy dźwiękach pękającej folii bąbelkowej  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czekolada

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Beata&Brego
|
Wysłany: Sob Sty 07, 2012 10:15 Temat postu: |
|
|
Do nas dotarł, bardzo szybko - dziękujemy  _________________ B&B
www.aussiebrego.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erinniunia
|
Wysłany: Sob Sty 07, 2012 10:44 Temat postu: |
|
|
My też jeszcze czekamy - kochana poczta  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
erinniunia
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 21:39 Temat postu: |
|
|
Niestety do nas kalendarz nie dotarł do tej pory. Zapewne został zagubiony na poczcie - szkoda  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amulinka

|
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 22:54 Temat postu: |
|
|
A czy adres był na pewno dobrze wpisany?  _________________ Ula, Lava & Suvi