Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Amulinka

|
Wysłany: Pon Mar 25, 2013 14:04 Temat postu: |
|
|
Wprowadziłam wszystkie dostępne mi wyniki zawodów i egzaminów PT. Z pewnością nie są pełne, zwłaszcza egzaminy, ale niestety związek nie wszystko publikuje. Na następny ogień pójdzie chyba agility... _________________ Ula, Lava & Suvi
Ami [*] Choco [*] Asti [*] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Mar 25, 2013 14:04 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Michał i Karolina
|
Wysłany: Wto Mar 26, 2013 15:05 Temat postu: |
|
|
kochani, baza jest świetna, jest w niej wszystko ale czy macie w planach oprócz zawodów, wystaw i miotów zrobić (o ile to w ogóle możliwe ) wyszukiwarkę po miastach?
dzisiaj prze okno widziałam ciemnego owsika z ogonem (nie jest to ten Alturkowy Led Zeppelin bo ten ma nbt) i pan nie słyszał jak za nim wołam z balkonu a zastanawia mnie co to za pies był. _________________ Karolina, Michał i Nutella
www.niuchacz.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
Destiny
|
Wysłany: Pon Kwi 01, 2013 21:10 Temat postu: |
|
|
W bazie jest takie info
"Informujemy, że od dnia 1.05.2013 r.
baza przestanie działać
ze względu na brak środków finansowych
koniecznych do jej dalszego prowadzenia."
O jak wysokich kosztach mówimy?
Czy nie moglibyśmy,my właściciele australijczyków,składać się na opłacenie strony?Wydaje mi się,że jest nas już tak dużo,że składka byłaby symboliczna? _________________ Agnieszka,Desti,Kiara,Teddy & Rafiki oraz Castiel [']
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jac_k
|
Wysłany: Pon Kwi 01, 2013 23:20 Temat postu: |
|
|
Destiny napisał: | W bazie jest takie info
"Informujemy, że od dnia 1.05.2013 r.
baza przestanie działać
ze względu na brak środków finansowych
koniecznych do jej dalszego prowadzenia."
O jak wysokich kosztach mówimy?
Czy nie moglibyśmy,my właściciele australijczyków,składać się na opłacenie strony?Wydaje mi się,że jest nas już tak dużo,że składka byłaby symboliczna? |
Dziękujemy za zainteresowanie;-)
Oficjalnie informuję, iż z bazą wszystko dobrze.
Opublikowana informacja była małą niespodzianką od Nas w porozumieniu z Ulą z okazji 1 kwietnia .
Bardzo nam miło, że pojawiła się reakcja i pytania, to znaczy, że baza jest przydatna i są korzystające z niej osoby.
W związku z tym zwracamy się z prośbą o sugestie (środki finansowe nie są potrzebne) co brakuje wg Was jeszcze w bazie (poza pozostałymi sportami, wyszukiwarką po sędziach oraz miastach). Rozważymy wszystkie sugestie i postaramy się je wprowadzić. _________________ nowa baza aussie:http://aussie.ekologia24.biz/
Hodowla owczarków australijskich |
|
Powrót do góry |
|
 |
Musiałek
|
Wysłany: Czw Lis 07, 2013 07:12 Temat postu: |
|
|
do osób które prowadzą baze
bardzo proszę o informacje na jakiej podstawie do mojej Paige - Saussurea SPELLBOUND w bazie zostało wpisane ze jest noscielem PRA ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jac_k
|
Wysłany: Czw Lis 07, 2013 13:06 Temat postu: |
|
|
Witam Pani Iwono,
Odpowiedź brzmi - nie wiem. Sprawdzimy skąd ten wynik. Widzę, że pies był wpisany jeszcze przed wprowadzeniem skryptu zapisującego kto i kiedy edytował wpis.
W związku z informacją o błędzie zmieniam wynik na ten który jest aktualnie dostępny w internecie (jeśli chce go Pani potwierdzić, proszę wysłać skan badań - wszystkie wyniki zostaną potwierdzone analogicznie jak w wypadku psów mieszkających u Pani w domu). Stąd dziwi mnie forma kontaktu bo doskonale wie Pani na jakiej zasadzie odbywa się weryfikacja psów, a ponadto posiada Pani stworzone specjalnie konto, które uruchamiałem na potrzeby właśnie zweryfikowania i uzupełnienia/poprawienia danych psów zamieszkujących u Pani lub urodzonych w hodowli Saussurea.
Dodatkowo nad wpisem Saussurea SPELLBOUND widnieje napis:
Cytat: | "Uwaga, dane nie zostały zweryfikowane przez administratora. O weryfikacji danych.
Uwaga! Osoby tworzące bazę, wpisujące i weryfikujące dane nie ponoszą odpowiedzialności za ich poprawność. Zalecamy każdorazowe ich zweryfikowanie u właścicieli/hodowców." |
Co pokazuje, że dane te nie zostały sprawdzone i zweryfikowane, więc niestety mógł zdarzyć się błąd, za co przepraszamy.
Mam nadzieję, że nie zrodzi to znowu spekulacji pewnych osób wykazujących monopol na wiedzę na temat celowego spisku z naszej strony.
Jednocześnie ponownie proszę hodowców i właścicieli o weryfikacje i uzupełnienie wpisów swoich psów. Jeśli ktoś nie chce podawać prywatnych danych lub badań - nie ma problemu, głównym założeniem bazy jest wykaz psów żyjących/urodzonych w Polsce z podaniem imienia rodowodowego, imienia domowego, jakiejś formy kontaktu do właściciela i miejscowości w której pies mieszka. Ma to ułatwić kontakty/spotkania społeczności oraz dać możliwość sprawdzenia jakiego psa spotkaliśmy.
Pozostałe dane są już zależne od tego czy ktoś chce je podać czy też nie.
Nie zdarzyło nam się wpisać jakichkolwiek danych bez zgody właściciela (wręcz na prośbę właściciela usuwaliśmy podane przez niego wcześniej dane).
Na koniec jeszcze raz przypominam wszystkim (bo zdążyły dotrzeć już do mnie głupie komentarze po wpisie p. Iwony), że baza i forum już za czasów gdy tworzyła je tylko Ula jak i dzisiaj są dwoma oddzielnymi miejscami w których można znaleźć informacje o rasie. Z tym, że na forum jest miejsce zarówno na komentarze jak i informacje, natomiast w bazie podawane są tylko i wyłącznie informacje i porady dotyczące wszystkich aspektów związanych z owczarkami australijskimi oraz ich wykaz. Zamieszczane wpisy i porady są bezstronne. Nie ma tam miejsca na prywatne komentarze i oceny (ani twórców ani użytkowników) bo w przeciwnym razie nie byłoby sensu jej tworzenia. O czym przypominam pewnej grupie insynuujących osób. Moje zdanie jest moim zdaniem, a w bazie jest miejsce na każdego psa z każdej hodowli niezależnie jaki nosi przydomek, jak wygląda i czy jest on zdrowy.
W związku z tym uprzejmie proszę ponownie aby zgłaszając psy lub wysyłając jakieś materiały korzystać z meila: anmarka.dog@gmail.com lub wykorzystywać inne formy kontaktu z nami (np. facebook), a nie zamieszczać postów na forum, ponieważ nie zawsze mamy czas je śledzić. Uwagi zgłaszane poprzez forum nie będą uwzględniane poza tą sprawą jako ostatnią. _________________ nowa baza aussie:http://aussie.ekologia24.biz/
|
Powrót do góry |
|
 |
Musiałek
|
Wysłany: Czw Lis 07, 2013 13:19 Temat postu: |
|
|
jac_k napisał: |
Odpowiedź brzmi - nie wiem. Sprawdzimy skąd ten wynik..[/b] |
czekam na informacje |
|
Powrót do góry |
|
 |
jac_k
|
Wysłany: Czw Lis 07, 2013 23:31 Temat postu: |
|
|
Sprawdziłem wpisy w kopiach zapasowych. Błąd w badaniach suki istnieje od początku kiedy tylko rekord został wpisany. Badania i dane nie zostały uzupełnione i zweryfikowane przez właściciela ani hodowcę.
Pozostaje przeprosić za nieścisłości i poprosić aby sprawdziła Pani WSZYSTKIE psy które zamieszkują lub urodziły się w Pani hodowli i w razie jakichś błędów lub braków o poinformowanie nas o tym drogą meilową, skoro nie zostało to poprawione wtedy gdy posiadała Pani stworzone do tego celu konto.
Prośba również do innych osób jeśli pojawią się jakieś błędy lub braki o informacje meilową - zostanie to uzupełnione. _________________ nowa baza aussie:http://aussie.ekologia24.biz/
|
Powrót do góry |
|
 |
Aleksandra

|
Wysłany: Pią Lis 08, 2013 08:04 Temat postu: |
|
|
a czy można stworzyć informację o zawodach pasterskich?
są pt, obi, agility... a Dexter ma za sobą już parę startów w zawodach (w tym Finalnadia i Niemcy, gdzie zajął drugie miejsce) i chciałabym aby były tam umieszczone informacje |
|
Powrót do góry |
|
 |
Amulinka

|
Wysłany: Pią Lis 08, 2013 11:31 Temat postu: |
|
|
Jak najbardziej, w planach są wszystkie sporty. Na razie jest tylko PT i obi, agility też nie ma... _________________ Ula, Lava & Suvi
|
Powrót do góry |
|
 |
agneta

|
Wysłany: Pią Lis 22, 2013 09:20 Temat postu: |
|
|
Gratuluję Macie piękną bazę  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
zmz

|
Wysłany: Pią Sie 15, 2014 14:06 Temat postu: |
|
|
A można Wam jakoś pomóc w tworzeniu działu innych sportów? Tak jak Ola jest zainteresowania pasterstwem, tak ja na ten przykład frisbee- mogę się nawet spróbować podjąć uzupełniania wyników ozikowych z polskich zawodów. _________________
Żaklina, Surikon, Soczek oraz Dżemor
Żwirosław (') |
|
Powrót do góry |
|
 |
Amulinka

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2014 12:14 Temat postu: |
|
|
Najpierw musi być stworzone narzędzie do wprowadzania, jak to będzie, to z pewnością chętnie skorzystamy z pomocy. _________________ Ula, Lava & Suvi
|
Powrót do góry |
|
 |
asher

|
Wysłany: Czw Sie 28, 2014 10:22 Temat postu: |
|
|
Donoszę uprzejmie, że w bazie na profilu Trusia nie widać zdjęć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
anmarka

|
Wysłany: Czw Sie 28, 2014 11:13 Temat postu: |
|
|
asher napisał: | Donoszę uprzejmie, że w bazie na profilu Trusia nie widać zdjęć  |
W takim razie prośba do wszystkich właścicieli Myriadów, którym zdjęcia zniknęły o ich podesłanie na maila Część zdjęć była podlinkowana do strony hodowli, która z tego co widzę aktualnie nie działa  _________________ Info o naszych ozikach: https://allembracing.eu
baza wiedzy o aussie: http://aussie.ekologia24.biz/
anmarka.dog@gmail.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Sie 28, 2014 11:13 Temat postu: |
|
|
|