|
owczarki australijskie - aussies - australian shepherds

|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
koniucha
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 19:37 Temat postu: |
|
|
Nie chciałam zakładać nowego tematu i nie wiedziałam gdzie się podczepić, jeśli coś nie tak proszę o przeniesienie.
Chodzi mi głównie o ilość ruchu. Zamurowało mnie jak zobaczyłam jak właścicielka owsika pisze, że aussie potrzebuje minimum 5-6 godzin dziennie ruchu. (oczywiście nie tu na forum) Jak dla mnie nie liczą się godziny ruchu, to zależy co konkretnie robimy z psem. Bo przecież nie będziemy z nim pół dnia biegać i rzucać mu piłki z zegarkiem w ręku.... Jakie jest wasze zdanie na ten temat. Myślę, że dziewczyna chodząca do gimnazjum czy liceum nie mogłaby poświęcić psu tyle czasu, żeby pies pobiegał. Dla mnie liczy się stopień zmęczenia psa no i pies przecież nie męczy się tylko bieganiem, ale i także pracą umysłową. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? _________________ Borderomaniaczka staje się i aussikomaniaczką  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 19:37 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
asher

|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 19:43 Temat postu: |
|
|
Wiesz, spora część zalogowanych to osób ma oziki i... pracę na pełny etat Np. ja jestem jedną z takich osób, licząc dojazdy nie ma mnie w domu ok. 9,5 godziny. Kamery co prawda w domu nie mam, więc kto wie, może Trusiek wtedy biega po mieszkaniu, żeby wyrobić tę dzienną normę?
A serio, masz całkowitą rację, nie ilość ruchu, a jakość. No i nie samym bieganiem ozik żyje, ozikowe szare komórki też muszą się "poruszać"  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kara

|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 19:47 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się z Asher!
No i od wychowania psa dużo zależy - moje psy wiedzą,że mają się wyciszyć jak są same w domu a nie robić demolki  _________________
http://showfarm.cba.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Renata

|
Wysłany: Nie Paź 23, 2011 21:49 Temat postu: |
|
|
Mój pies jest zachwycony, jak ma cały dzień aktywności (niekoniecznie biegania, ale towarzyszenia człowiekowi), ale jeśli to jest porządna godzina spaceru plus jakieś inne zabawy, to też jest ok. _________________ Renata, Rudi & Wiewiór ['] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
koniucha
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 15:08 Temat postu: |
|
|
No to ulżyło mi xD Dziękuję. _________________ Borderomaniaczka staje się i aussikomaniaczką  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 15:08 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |