Forum owczarki australijskie - aussies - australian shepherds Strona Główna owczarki australijskie - aussies - australian shepherds

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

CACIB Kraków 15-16.6
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum owczarki australijskie - aussies - australian shepherds Strona Główna -> Wystawy 2013
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tupaki

PostWysłany: Wto Cze 18, 2013 14:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aleksandra napisał:
https://lh6.googleusercontent.com/-2rarBAItWaA/Ub8gUOlQXvI/AAAAAAAAO4w/Bc_0FDsSJag/w928-h619-no/DSC_0008.JPG powiedzcie co sędziowie widzą w tej suszce? Sad

Myślę, że pięknie się wystawiała - szczególnie w klasie szczeniąt mogło to robić wrażenie Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Reklama

Wysłany: Wto Cze 18, 2013 14:54    Temat postu:

Powrót do góry
zmz

PostWysłany: Wto Cze 18, 2013 16:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poza tym, że wydaje się być duża i kolor ma średni, to widać, że była świetnie pokazana, a przy okazji zdaje się być proporcjonalną, przyzwoicie zbudowaną suką. I na tych zdjęciach wygląda zdecydowanie najlepiej w całej stawce, i fizycznie i prezentacyjnie.

Żaklina, Surikon, Soczek oraz Dżemor
Żwirosław (')
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Nazwa Skype
karina149

PostWysłany: Wto Cze 18, 2013 20:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zmz napisał:
Poza tym, że wydaje się być duża i kolor ma średni, to widać, że była świetnie pokazana, a przy okazji zdaje się być proporcjonalną, przyzwoicie zbudowaną suką. I na tych zdjęciach wygląda zdecydowanie najlepiej w całej stawce, i fizycznie i prezentacyjnie.

Suczka 'dorodna", faktycznie przygotowana na 100%.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Mary&Gibson

PostWysłany: Pią Cze 21, 2013 11:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trochę spóźnione, ale wielkie gratulacje dla wszystkich Smile. Zdjęcia piękne, więc podprowadzę jeśli mogę Smile
Powrót do góry
anmarka

PostWysłany: Pią Cze 21, 2013 15:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mary&Gibson napisał:
Trochę spóźnione, ale wielkie gratulacje dla wszystkich Smile. Zdjęcia piękne, więc podprowadzę jeśli mogę Smile

Bierz Wink

baza wiedzy o aussie: http://aussie.ekologia24.biz/
anmarka.dog@gmail.com
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Majka

PostWysłany: Sob Cze 22, 2013 20:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skoro pojawilam się jako towarzystwo dla Iwony od Rici, to musiałam kilka fotek zrobić. wrzuciłam te same zdjęcia i na picasę i na facebooka - żeby każdy mógł zobaczyć, otagować, udostępnić - jeśli się komuś coś spodoba Smile

facebook
picasa

Pozdrawiam, Majka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
karina149

PostWysłany: Pią Lip 05, 2013 06:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

karina149 napisał:
zmz napisał:

Im dłużej się jej przyglądam, tym większe mam wrażenie że głowę ma w typie owczarka szkockiego. Podobne wrażenie odniosłam na samej wystawie, choć pies mi sie spodobał, to był taki dziwny (inny?) jak na aussika.
To moje wrażenie Smile
Powrót do góry
Olga

PostWysłany: Pią Lip 05, 2013 13:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

karina149 napisał:
karina149 napisał:
zmz napisał:

Im dłużej się jej przyglądam, tym większe mam wrażenie że głowę ma w typie owczarka szkockiego. Podobne wrażenie odniosłam na samej wystawie, choć pies mi sie spodobał, to był taki dziwny (inny?) jak na aussika.
To moje wrażenie Smile

ma bardzo słabo zaznaczony stop, ogólnie niezbyt piękne zwierzątko Rolling Eyes

http://www.cawero.com
Powrót do góry
karina149

PostWysłany: Pią Lip 05, 2013 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Potwierdził się fakt
nieważne jaka uroda, dobrze przygotowany pies i dobry handler jest w stanie wygrać z lepszym psem, ale gorzej przygotowanym...
Powrót do góry
Kara

PostWysłany: Sob Lip 06, 2013 09:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

karina149 napisał:
Potwierdził się fakt
nieważne jaka uroda, dobrze przygotowany pies i dobry handler jest w stanie wygrać z lepszym psem, ale gorzej przygotowanym...

A może miała lepszy ruch itp?? Tak bardzo dużo daje dobre przygotowanie psa i dobre wystawienie. Każdy może wziąć handlera jeśli samemu nie wychodzi Wink Wink

http://showfarm.cba.pl/
Powrót do góry
karina149

PostWysłany: Sob Lip 06, 2013 14:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie twierdze, ze pies był brzydki, bo to byłaby nie prawda. Jak dla mnie to tylko dziwna ta głowa była. Co do ruchu, niestety bardziej byłam skupiona na swoich psach, niż na tej suczce, choć trochę widziałam przed ringiem jak sunia biegał i fakt, ładnie Very Happy
Niestety nad wystawianiem trzeba mocno popracować, na szczęście to tylko klasa szczeniąt i przed nami jeszcze trochę czasu do nauki. Dla mnie jest już oczywiste, że mogę wystawić tylko jedna sunie w ringu, bo dziewczyny za bardzo skupiają się na sobie niż na bieganiu.
A co myślicie nad wystawieniem przez handlera, psa który nie bardzo toleruje obcych, tzn. Elay była wystawiana przez koleżankę, którą zobaczyła pierwszy raz przed wystawą. Niestety strasznie była zestresowana tą sytuacją... Stąd skulenie, słaby bieg, brak koncentracji i kontaktu z osoba wystawiającą.
Czy handler będzie umiał to wyeliminować?
Jestem skłonna, wynająć handlera dla swojej suki w klasie młodzieży. Jeżeli znacie takie osoby, prosiłabym o namiary.
Powrót do góry
Kara

PostWysłany: Sob Lip 06, 2013 15:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem musisz bardziej skupić się na socjalizowaniu suczki...brać psa do miasta, do znajomych, pozwalać na częste głaskanie psa przez inne osoby, prosić znajomych o poćwiczenie z psem itp. Handler za Ciebie tego akurat nie zrobi Wink Wink

Raz się wygrywa, raz przegrywa - pamiętaj to ma być fun a nie chora rywalizacja Very Happy Głowa do góry Very Happy

http://showfarm.cba.pl/
Powrót do góry
karina149

PostWysłany: Sob Lip 06, 2013 16:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety ponieważ to ja swojej piątce poświęcam czas, to każdy mój pies to taki cycek....
A co do wystaw, traktujemy to jako sport. I faktycznie, raz się wygrywa raz przegrywa.
Dziękuje za rady. W następnym tygodniu zresztą zaczynamy szkolenie Very Happy
a jutro trening agility Laughing
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Sob Lip 06, 2013 16:34    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum owczarki australijskie - aussies - australian shepherds Strona Główna -> Wystawy 2013 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Strona 5 z 5
Skocz do: