|
owczarki australijskie - aussies - australian shepherds
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tupaki
|
Wysłany: Wto Cze 18, 2013 14:54 Temat postu: |
|
|
Aleksandra napisał: | https://lh6.googleusercontent.com/-2rarBAItWaA/Ub8gUOlQXvI/AAAAAAAAO4w/Bc_0FDsSJag/w928-h619-no/DSC_0008.JPG powiedzcie co sędziowie widzą w tej suszce? |
Myślę, że pięknie się wystawiała - szczególnie w klasie szczeniąt mogło to robić wrażenie |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Wto Cze 18, 2013 14:54 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
zmz
|
Wysłany: Wto Cze 18, 2013 16:27 Temat postu: |
|
|
Poza tym, że wydaje się być duża i kolor ma średni, to widać, że była świetnie pokazana, a przy okazji zdaje się być proporcjonalną, przyzwoicie zbudowaną suką. I na tych zdjęciach wygląda zdecydowanie najlepiej w całej stawce, i fizycznie i prezentacyjnie. _________________
Żaklina, Surikon, Soczek oraz Dżemor
Żwirosław (') |
|
Powrót do góry |
|
|
karina149
|
Wysłany: Wto Cze 18, 2013 20:40 Temat postu: |
|
|
zmz napisał: | Poza tym, że wydaje się być duża i kolor ma średni, to widać, że była świetnie pokazana, a przy okazji zdaje się być proporcjonalną, przyzwoicie zbudowaną suką. I na tych zdjęciach wygląda zdecydowanie najlepiej w całej stawce, i fizycznie i prezentacyjnie. |
Suczka 'dorodna", faktycznie przygotowana na 100%. |
|
Powrót do góry |
|
|
Mary&Gibson
|
Wysłany: Pią Cze 21, 2013 11:30 Temat postu: |
|
|
Trochę spóźnione, ale wielkie gratulacje dla wszystkich . Zdjęcia piękne, więc podprowadzę jeśli mogę |
|
Powrót do góry |
|
|
anmarka
|
|
Powrót do góry |
|
|
Majka
|
Wysłany: Sob Cze 22, 2013 20:59 Temat postu: |
|
|
Skoro pojawilam się jako towarzystwo dla Iwony od Rici, to musiałam kilka fotek zrobić. wrzuciłam te same zdjęcia i na picasę i na facebooka - żeby każdy mógł zobaczyć, otagować, udostępnić - jeśli się komuś coś spodoba
facebook
picasa
Pozdrawiam, Majka |
|
Powrót do góry |
|
|
karina149
|
Wysłany: Pią Lip 05, 2013 06:19 Temat postu: |
|
|
karina149 napisał: | zmz napisał: | Poza tym, że wydaje się być duża i kolor ma średni, to widać, że była świetnie pokazana, a przy okazji zdaje się być proporcjonalną, przyzwoicie zbudowaną suką. I na tych zdjęciach wygląda zdecydowanie najlepiej w całej stawce, i fizycznie i prezentacyjnie. |
Im dłużej się jej przyglądam, tym większe mam wrażenie że głowę ma w typie owczarka szkockiego. Podobne wrażenie odniosłam na samej wystawie, choć pies mi sie spodobał, to był taki dziwny (inny?) jak na aussika.
To moje wrażenie |
|
Powrót do góry |
|
|
Olga
|
Wysłany: Pią Lip 05, 2013 13:56 Temat postu: |
|
|
karina149 napisał: | karina149 napisał: | zmz napisał: | Poza tym, że wydaje się być duża i kolor ma średni, to widać, że była świetnie pokazana, a przy okazji zdaje się być proporcjonalną, przyzwoicie zbudowaną suką. I na tych zdjęciach wygląda zdecydowanie najlepiej w całej stawce, i fizycznie i prezentacyjnie. |
Im dłużej się jej przyglądam, tym większe mam wrażenie że głowę ma w typie owczarka szkockiego. Podobne wrażenie odniosłam na samej wystawie, choć pies mi sie spodobał, to był taki dziwny (inny?) jak na aussika.
To moje wrażenie |
ma bardzo słabo zaznaczony stop, ogólnie niezbyt piękne zwierzątko _________________
http://www.cawero.com |
|
Powrót do góry |
|
|
karina149
|
Wysłany: Pią Lip 05, 2013 15:39 Temat postu: |
|
|
Potwierdził się fakt
nieważne jaka uroda, dobrze przygotowany pies i dobry handler jest w stanie wygrać z lepszym psem, ale gorzej przygotowanym... |
|
Powrót do góry |
|
|
Kara
|
Wysłany: Sob Lip 06, 2013 09:06 Temat postu: |
|
|
karina149 napisał: | Potwierdził się fakt
nieważne jaka uroda, dobrze przygotowany pies i dobry handler jest w stanie wygrać z lepszym psem, ale gorzej przygotowanym... |
A może miała lepszy ruch itp?? Tak bardzo dużo daje dobre przygotowanie psa i dobre wystawienie. Każdy może wziąć handlera jeśli samemu nie wychodzi _________________
http://showfarm.cba.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
|
karina149
|
Wysłany: Sob Lip 06, 2013 14:35 Temat postu: |
|
|
Nie twierdze, ze pies był brzydki, bo to byłaby nie prawda. Jak dla mnie to tylko dziwna ta głowa była. Co do ruchu, niestety bardziej byłam skupiona na swoich psach, niż na tej suczce, choć trochę widziałam przed ringiem jak sunia biegał i fakt, ładnie
Niestety nad wystawianiem trzeba mocno popracować, na szczęście to tylko klasa szczeniąt i przed nami jeszcze trochę czasu do nauki. Dla mnie jest już oczywiste, że mogę wystawić tylko jedna sunie w ringu, bo dziewczyny za bardzo skupiają się na sobie niż na bieganiu.
A co myślicie nad wystawieniem przez handlera, psa który nie bardzo toleruje obcych, tzn. Elay była wystawiana przez koleżankę, którą zobaczyła pierwszy raz przed wystawą. Niestety strasznie była zestresowana tą sytuacją... Stąd skulenie, słaby bieg, brak koncentracji i kontaktu z osoba wystawiającą.
Czy handler będzie umiał to wyeliminować?
Jestem skłonna, wynająć handlera dla swojej suki w klasie młodzieży. Jeżeli znacie takie osoby, prosiłabym o namiary. |
|
Powrót do góry |
|
|
Kara
|
Wysłany: Sob Lip 06, 2013 15:02 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem musisz bardziej skupić się na socjalizowaniu suczki...brać psa do miasta, do znajomych, pozwalać na częste głaskanie psa przez inne osoby, prosić znajomych o poćwiczenie z psem itp. Handler za Ciebie tego akurat nie zrobi
Raz się wygrywa, raz przegrywa - pamiętaj to ma być fun a nie chora rywalizacja Głowa do góry _________________
http://showfarm.cba.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
|
karina149
|
Wysłany: Sob Lip 06, 2013 16:34 Temat postu: |
|
|
Niestety ponieważ to ja swojej piątce poświęcam czas, to każdy mój pies to taki cycek....
A co do wystaw, traktujemy to jako sport. I faktycznie, raz się wygrywa raz przegrywa.
Dziękuje za rady. W następnym tygodniu zresztą zaczynamy szkolenie
a jutro trening agility |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Sob Lip 06, 2013 16:34 Temat postu: |
|
|
|