Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Czekolada

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 18:33 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Destiny
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 23:01 Temat postu: |
|
|
widzę,że nie tylko ja żle trzymam degażówki
no i ja mam jakieś zboczenie "na portki"
 _________________ Agnieszka,Desti,Kiara,Teddy & Rafiki oraz Castiel [']
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
zmz

|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 12:35 Temat postu: |
|
|
Tutaj Suri przed i po przygotowaniu wystawowym:
Powrót do góry |
|
 |
zairka

|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 10:02 Temat postu: |
|
|
kurcze dziewczyna poszla po bandzie czy tylko mi sie tak wydaje? http://www.youtube.com/watch?v=FiPFgdN7XXg&NR=1
uszy mocnonwyciete, łapki przednie tez, ale ja dopiero raczkuje w tym temacie... na wystawe bedziemy szykowac sie we wrzesniu _________________ Mówiłam juz że kocham mojego Psa?
Cassidy Gorzowska Panorama |
|
Powrót do góry |
|
 |
Amulinka

|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 12:33 Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy, co kto lubi
Mi się np. nie podoba tutaj to, że przycina pióro na przednich nogach na krócej a z kolei nie przycina go między łapą a górną poduchą, gdzie zwykle się to ścina zwykłymi nożyczkami na równo i krótko.
Z tyłu też za mało przycina szczotki (ten odcinek od łap do pięt) i nie robi tego zwykłymi nożyczkami. (Ja w ogóle całe łapki robię nożyczkami).
Za bardzo jak dla mnie wychapuje ogon.
Bardziej odpowiadają mi wskazówki tutaj: http://www.sealevelaussies.com/groom/grooming.htm (trzeba klikać na poszczególne odcinki w menu). _________________ Ula, Lava & Suvi
Ami [*] Choco [*] Asti [*] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sailingman
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 12:01 Temat postu: |
|
|
Witam! Przed nami nasza 1-sza wystawa.
Będę wdzięczny za podpowiedź gdzie w Trójmieście ładnie można przystrzyc psiaka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
DID
|
Wysłany: Pon Sie 29, 2011 16:30 Temat postu: |
|
|
Wow, jestem Wam wdzięczna za ten temat! Na forum białych owczarków nic się o tym nie mówi. Mega dużo sie tu nauczyłam - i... pierwsze koty za płoty, a raczej pierwsze frędzle psiego futra precz, za pomocą nozyczek i degażówek  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Michał i Karolina
|
Wysłany: Pon Lis 04, 2013 14:24 Temat postu: |
|
|
Dużo się pisze o obcinaniu uszu ale tych, które idą do przodu. Mojej Nucie tak pójdą jak się zdziwi, zmoczy albo jej tak sama postawie, jednak zazwyczaj ma jak ja to mówię samoloty.
Zarosła mi już za tymi uszami okropnie i miałam dylemat jak jej to wszystko obicnać.
Wyrównałam po krawędziach lekko, wytrymowałam włosy z gory, przycięłam sterczące włosy z góry ucha. tył wycięłam lekko (bo zaczęły się kudły robić powoli). Boczków nie ruszałam.
No i mi wyszedł gucio, osiołek i jeszcze większy samolot niż był ;D tu podgląd :
stąd moje pytanie: jak jej te uszy obicinać?
Zostawiać zarośniętych nie chce, ostatnio długo takie miała i zaczęło to wyglądac trochę niechlujnie i nie mogę znaleźć sposobu na nią. _________________ Karolina, Michał i Nutella
www.niuchacz.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
pilip

|
Wysłany: Pon Lis 04, 2013 19:00 Temat postu: |
|
|
Dlatego ja wolę zostawic dłuższy włos, bo mi się takie łyse różyczki nie podobają...
Moim zdaniem za bardzo wycięłaś te włoski pod uszami, wystarczy chyba tylko tak wyrównac żeby się z kryzą łączyło... o tak jak u Suri http://img832.imageshack.us/img832/5296/headcw.jpg |
|
Powrót do góry |
|
 |
Michał i Karolina
|
Wysłany: Pon Lis 04, 2013 20:27 Temat postu: |
|
|
no właśnie tam jej nie obcinałam nic ;/ tylko wyrównałam ucho (jak na 1 stronie)
w dłuższych te różyczki wyglądają mniej ciapowato ale w pewnym momencie już taki lump się robi z niej. to co, ciąć mniej ale częsciej? _________________ Karolina, Michał i Nutella
www.niuchacz.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
app17

|
Wysłany: Wto Lis 05, 2013 10:10 Temat postu: |
|
|
Ja nie obcinam Ness sierści na uszach (tylko przed wystawą) bo naturalnie uszy robią się bardziej lekkie i wariują jeszcze bardziej.
Np. yorkom goli się uszy do 1/3 wysokości od góry po to aby własnie stały. |
|
Powrót do góry |
|
 |
donia
|
Wysłany: Czw Lut 13, 2014 19:01 Temat postu: |
|
|
A czy ktoś zna jakiś salon na Śląsku gdzie mogę aussika oddać bo jakoś nie wierzę w swoje umiejętności....? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Lut 13, 2014 19:01 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |