| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Aś

|
Wysłany: Wto Gru 26, 2006 15:05 Temat postu: Frisbee |
|
|
Własnie mi to wpadło na myśl
Temat nie zwiazany z ozikami ale coz, wiec po tym co napisalam w mej cudownej galeri (chcesz wiedziec sprawdz:P) o tym ze chcialabym potrenowac na dzialce z Dora agility wpadło mi na mysl zeby sprobowac z frisbee, poniewaz dopiero na wakacje bede miala czas zeby sprobowac zrobic tor. I poniewaz Dora nie przejawia jakiegos zainteresowanie przedmiotami rzucanymi ( wrecz czasem sie boi, z reszta jak wszystkie te psy wsiowe moje) jak by ja tymi talezykami zaciekawic? To moze inaczej jak najpierw nauczyc je tolerowac a pozniej sie nimi bawic:) A moze lepiej zaczoc z jakimis aportami? ona nie miala jakiegos doczynienia z aportowaniem bo nie mial jej kto tego pokazac (pomijajac mnie) a ja widzac brak zaciekawienia skupilam sie bardziej na komendach siad waruj itp (i umie:P) wiec jak zaczac zabawe frisbee? _________________ Aś, Nel i Świr
Nika (') |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Gru 26, 2006 15:05 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
zmz

|
Wysłany: Wto Gru 26, 2006 15:40 Temat postu: |
|
|
Wiesz, ja np.Mu nie jestem w stanie zainteresować talerzem, Żwir biega, ale też przeważnie bez większego entuzazmu, więc sobie odpuszczamy Dianka boi się talerzy, chociaż jest zainteresowana (piłeczkę na sznurku uwielbia, biegać za patykami również), Czika tak jak Mutrix olewa. I cóż, ja sie nie bawiłam w zachęcanie czy uczenbie, skoro widze, że tym trzem burkom talerz do szczęścia nie potrzebny. A chwytałam się już na prawdę wielu sposobów na zaciekawienie psów firsbee  _________________
Żaklina, Surikon, Soczek oraz Dżemor
Żwirosław (') |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aś

|
Wysłany: Wto Gru 26, 2006 15:51 Temat postu: |
|
|
ja mam nadzieje ze mi sie uda:D
Albo chociaz zeby sie go nie bała, sukcesem by było jakby wogole przestala sie bac jak ktos podnosi reke (nie wiem skad to sie wzielo, bo z pana listonosza dobry człowiek, ktos wczesniej musial cos zrobic ze sie boi;/) Pozyjemy zobaczymy, a nóz się uda:D _________________ Aś, Nel i Świr
Nika (') |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czarna
|
Wysłany: Wto Gru 26, 2006 16:59 Temat postu: |
|
|
| Ja z moim owczarkiem miałam trenować tą dyscyplinę, niestety Frediego nie jestem w stanie żadnym sposobem zachęcić do pobiegnięcia za frisbee, pobiegnie za wszystkim, nawet za kamykiem, a za talerzem nie... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
stereo

|
Wysłany: Wto Gru 26, 2006 17:00 Temat postu: |
|
|
Frisbee to wyższy stopień wtajemniczenia, bo trzeba po niego skakać. _________________ Pozdrawiamy
Karolina, Negra i Java
Ostatnio zmieniony przez stereo dnia Sob Lis 06, 2010 21:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zmz

|
Wysłany: Wto Gru 26, 2006 17:20 Temat postu: |
|
|
No chyba, że sie zaczyna od rollerków
Można też wyklikać brania do pyska talerza, ja tak z małym zrobiłam. Wyklikałam podnoszenie, potema na komende brał talerz z ziemi, z ręki, jak to już było opanowane do 'perfekcji' to przeszliśmy to floaterków itd. Trochę roboty jest, ale może się udać  _________________
Żwirosław (') |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aś

|
Wysłany: Wto Gru 26, 2006 19:10 Temat postu: |
|
|
Będziemy probowac w ferie  _________________ Aś, Nel i Świr
Nika (') |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Musiałek
|
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 10:20 Temat postu: |
|
|
Własnie na Eurosporcie oglądam mistrzostwa Florydy we Frisbee - no i tak sobie myślę i myślę i może jednak odkupię te talerze od Lidki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
stereo

|
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 11:31 Temat postu: |
|
|
zawody w ludzkim czy psim frisbee?
Odkupuj. Blusik się nadaje. _________________ Pozdrawiamy
Karolina, Negra i Java |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Musiałek
|
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 12:10 Temat postu: |
|
|
w ludzkim ?? o.. takiej dyscypliny nie znam to ludzie też biegają za talerzem i krążek w zeby łapią ) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
stereo

|
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 12:24 Temat postu: |
|
|
Nie zupełnie
są różne. jest freestyle, gdzie kręcą talerzem na palcach, robią salta itp. i ultimate, gdzie są drużyny, biegają i rzucają przez całe boisko. Z mojej wiedzy to na tyle  _________________ Pozdrawiamy
Karolina, Negra i Java |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Musiałek
|
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 12:39 Temat postu: |
|
|
NIe
to tu były zawody w rzucaniu talerzem do takiego koła podzielonego na 6 stref i przewodnik rzucał a pies musiał w danjstrefie złapać i to w określonym czasie - mistrzynią była borderka z lewym umaszczeniem ale jej praca z przewodnikiem, myślenie, samodecydowanie powalało nawet samego komentatora i nas oglądających też !!
np. jak widziała że nie da rady złapać to sama pyskiem podrzucała talerz i dopiero łapała - no rewelka !! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amulinka

|
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 12:43 Temat postu: |
|
|
Kurcze, dlaczego ja nigdy nie mogę trafić na takie zawody na Eurosporcie?  _________________ Ula, Lava & Suvi
Ami [*] Choco [*] Asti [*] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Musiałek
|
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 12:45 Temat postu: |
|
|
wczoraj pokazywali zawody a dzis finały  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zmz

|
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 12:48 Temat postu: |
|
|
Hehe, to rzeczywiscie myślące zwierzątko, i to ostro Szkoda, że mój taki antymyślący  _________________
Żwirosław (') |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 12:48 Temat postu: |
|
|
|