Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
joasia i junka

|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 22:00 Temat postu: Poruszanie się po ringu. |
|
|
No to tak jak w temacie.
Ponieważ nigdy na wystawie nie byłam to bardzo mnie interesuje, jak i w jakiej kolejności biega się z psem po ringu, czy biegając okrąg pies ma być od zewnętrznej strony koła czy od wewnętrznej? Właśnie zabieram sie za ćwiczenie tego z Atrey'em i potrzebowałabym kilku wskazówek, co trzeba robić, aby dobrze psa wystawić, zaprezentować? Proszę o jakiś instruktarz. Bądź zdjęcia, jak wygląda prawidłowa pozycja wystawowa u owczarków australijskich. _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 22:00 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
SelfSilver

|
|
Powrót do góry |
|
 |
mystic

|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 22:28 Temat postu: |
|
|
W sumie wszystko zależy od sędziego, co mu się tam zamarzy.
Bieg po okręgu - pies oczywiście po wewnętrznej, żeby sędzia mógł go w całości obejrzeć, a nie zza nóg właściciela
Bieg po prostej - tam i z powrotem, żeby ocenić psa w ruchu i z przodu i z tyłu.
Czasami bieg po trójkącie - tu już można obejrzeć psa z każdej strony.
Na szczęście nie ma żadnych schematów do zapamiętania. Sędzia sam mówi, co należy wykonać (czy 2 kółeczka, czy jedno, czy po prostej etc)
Co do pozycji, to polecam wszelakie strony hodowli stricte szołowych - mnóstwo zdjęć z doskonałym handlingiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
joasia i junka

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 09:31 Temat postu: |
|
|
Dzięki wielkie
A tak coś z troche z innej beczki.
W nowym Moim psie przeczytałam:
W wystawach uczestniczyć mogą tylko psy zdrowe, posiadające zaświadczenia zgodne z wymogami weterynaryjnymi.
Powiedzcie mi czy nie wystarczy paszport ze wszystkimi szczepieniami, czy muszę sie udać do weterynarza i poprosić, co w tym celu znaczy zapłacić za dodatkowe zaświadczenie? _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aganiok

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 13:11 Temat postu: |
|
|
wystarczy tylko zwykłe szczepienie przeciwko wściekliznie, ponieważ ono jedyne jest obowiązkowe w Polsce. _________________ Hodowla Exenata www.exenata.pl
Rehabilitacja i Fizjoterapia www.vetmobility.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
agneta

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 16:56 Temat postu: |
|
|
oo bardzo ciekawe te linki
mi też się debiut szykuje - w życiu nie wystawiałam owczarka w ruchu jakoś nam idzie, ale musimy dopracować statykę żebym nie wystawiła Dulki jak staffika   _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 16:56 Temat postu: |
|
|
|
|